Over ons

Ergopoint werd in 2017 opgericht door Roger van der Aa om het welzijn van werknemers op kantoor en thuis te verbeteren. Wij vinden dat elke medewerker recht heeft op een zo vitaal mogelijke werkplek en werkomgeving!

Meer informatie

Onze openingstijden

  • Maandag08:30 - 18:00
  • Dinsdag08:30 - 18:00
  • Woensdag08:30 - 18:00
  • Donderdag08:30 - 18:00
  • Vrijdag08:30 - 18:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Ergonomie op de werkplek is de wetenschap van het ontwerpen van de werkplek, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de werknemer. Een slechte inrichting van de werkplek leidt tot vermoeide, gefrustreerde en gekwetste werknemers. Dit leidt zelden tot de meest productieve werknemer. Het is zelfs waarschijnlijker dat het leidt tot pijnlijk en kostbaar letsel, een lagere productiviteit en slecht presteren op de werkvloer.

Een proces ter verbetering van de ergonomie op de werkplek verwijdert risicofactoren die leiden tot verwondingen en zorgt voor betere prestaties en productiviteit. Hierdoor krijg je juist gemotiveerde werknemers die haast nooit ziek zijn.

Door verbeteringen aan te brengen in het werkproces, verwijdert u irritante barrières voor maximale veilige werkprestaties. U geeft uw werknemers een baan die ergonomisch goed is ingericht, dit draagt direct bij aan de winst van uw bedrijf. Dit zorgt voor sterke en fitte werknemers, die ook met plezier naar hun werk gaan.

Als u het goed doet, kan een proces voor het verbeteren van de ergonomie een belangrijke bijdrage leveren aan het concurrentievermogen van uw bedrijf op de markt en een betere werkervaring voor uw personeel opleveren.

Ergonomie verbetert de productiviteit

De beste ergonomische oplossingen zullen vaak de productiviteit verbeteren. Door een werkplek in te richten met een goede houding, minder inspanning, minder bewegingen en betere hoogtes, wordt de werkplek efficiënter.

Ergonomie verbetert de kwaliteit

Slechte ergonomie leidt tot gefrustreerde en vermoeide werknemers die niet hun best doen. Wanneer de taak fysiek te belastend is voor de werknemer, is het mogelijk dat hij/zij zijn werk niet uitvoert zoals hij is opgeleid. Een werknemer kan bijvoorbeeld een schroef niet stevig genoeg vastdraaien vanwege een hoge kracht die nodig is, wat een probleem met de productkwaliteit kan veroorzaken.

Ergonomie op de werkvloer
Ergonomie op de werkvloer

Ergonomie verbetert de betrokkenheid van medewerkers.

Werknemers merken op wanneer het bedrijf alles in het werk stelt om hun gezondheid en veiligheid te waarborgen. Als een werknemer tijdens zijn werkdag geen vermoeidheid en ongemak ervaart, kan dit het verloop verminderen, het ziekteverzuim verminderen, het moreel verbeteren en de betrokkenheid van de werknemer vergroten.

Ergonomie zorgt voor een betere veiligheidscultuur

Ergopoint zorgt voor een 100% ergonomische ervaring en zorgt voor veiligheid en gezondheid als kernwaarde. Het cumulatieve effect van de voorgaande vier voordelen van ergonomie is een sterkere veiligheidscultuur voor uw bedrijf. Gezonde medewerkers zijn u meest waardevolle bezit; het creëren en bevorderen van de veiligheids- en gezondheidscultuur in uw bedrijf zal leiden tot betere menselijke prestaties voor uw organisatie. Dit is waar ergonomie op de werkvloer op de hoek komt kijken. Ergopoint richt ergonomische werkplekken zowel op kantoor als thuis in.

× Hoe kan ik je helpen?