Over ons

Ergopoint werd in 2017 opgericht door Roger van der Aa om het welzijn van werknemers op kantoor en thuis te verbeteren. Wij vinden dat elke medewerker recht heeft op een zo vitaal mogelijke werkplek en werkomgeving!

Meer informatie

Onze openingstijden

  • Maandag08:30 - 18:00
  • Dinsdag08:30 - 18:00
  • Woensdag08:30 - 18:00
  • Donderdag08:30 - 18:00
  • Vrijdag08:30 - 18:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Creeër een goede werkhouding

Steeds meer studies wijzen erop dat langdurig zitten schadelijk is voor je gezondheid. Experts noemen zitten zelfs het nieuwe roken. Toch zitten we dikwijls lange tijd achter elkaar en vaak ook nog in een en dezelfde houding. Zeker nu veel mensen thuiswerken aan een slecht instelbare thuiswerkplek. Het gevolg? Veel werkgerelateerde klachten, ongemak en uitval. Vooral rugklachten en nek – en schouderklachten (RSI) zijn veel voorkomend.

Goede werkhouding

Ons lichaam heeft beweging en afwisseling nodig om gezond te kunnen werken. Regelmatig van werkpositie veranderen voorkomt fysieke problemen, vermindert vermoeidheidsklachten, doet productiviteit en welzijn stijgen en verzuim dalen.

In mijn eerder blog: in 10 stappen vitaler thuiswerken ging ik al in op hoe je meer kunt bewegen en afwisselen bij een thuiswerkplek die (eigenlijk) slecht is ingericht.

Onderstaande tip gaat over dynamisch en actief werken, wanneer de thuiswerkplek wel goed en ergonomisch is ingericht.

 

50-25-25 = 100 regel

Een simpele regel zorgt voor veel afwisseling en beweging. Het is de 50-25-25 = 100 regel. Ga 50% van de werktijd zitten, 25% staan en 25% bewegen. Dit zorgt voor 100% gezond werken. Wissel de onderdelen met regelmaat af en je werkt gezond en dynamisch. Ga dus nooit langer dan een uur aaneengesloten zitten en niet langer dan een halfuur aaneengesloten staan.

Zitten terwijl je werkt doe je:
vooral op de ergonomische bureaustoel, maar wissel af met andere zitoplossingen zoals een stahulp, een zitbal, een (lounge) bank, een poef, een fauteuil of een zitzak. Deze lounge producten zijn goed.

Staan terwijl je werkt doe je:
vooral achter het electrische stabureau, maar wissel af met bijvoorbeeld het staan op een loopband, of balanceboard terwijl je werkt. Ga ook eens staand vergaderen of bellen.

Bewegen terwijl je werkt doe je:
op een deskbike, een loopband met bureau, een balanceboard, actieve bureaustoelen, zitballen e.d.

Succes met deze tip en het verbeteren van een goede werkhouding !

Meer weten over bovenstaande producten of over hulp bij een goede werkhouding? Kijk op onze website.

Ergopoint laat u gezonder werken. Door tips, adviezen, ergonomische producten en vitale bedrijfsinrichtingen bereiken we dat doel bij onze klanten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

VAN KEUKENTAFEL NAAR WERKBARE THUISWERKPLEK

Heeft u last van uw rug?
Bent u ’s middags ook uitgeblust als u werkt?

Ergopoint: voor vitale werknemers!
Wilt u meer informatie over een goede, vitale werkplek, wilt u meer tips over hoe u het beste thuis aan het werk kan, heeft u vragen over de producten die wij in ons assortiment hebben of wilt u hulp bij beter zitten en gezonder leren werken? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kunnen ook bij u thuiskomen om u van uw lichamelijke werkgerelateerde klachten af te helpen. Online ErgoCoaching is ook een mogelijkheid.

Zie onze vitale werkplekken  –  zie onze vitale ergodiensten   www.ergopoint.nl
Mail ons op info@ergopoint.nl  –  Bel ons op 06-29038221
Bezoek onze showroom op Strijp-S – Eindhoven

× Hoe kan ik je helpen?