Over ons

Ergopoint werd in 2017 opgericht door Roger van der Aa om het welzijn van werknemers op kantoor en thuis te verbeteren. Wij vinden dat elke medewerker recht heeft op een zo vitaal mogelijke werkplek en werkomgeving!

Meer informatie

Onze openingstijden

  • Maandag08:30 - 18:00
  • Dinsdag08:30 - 18:00
  • Woensdag08:30 - 18:00
  • Donderdag08:30 - 18:00
  • Vrijdag08:30 - 18:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

RSI-klachten? Ergopoint bestrijdt ze voor u

Zojuist wederom een opdracht positief afgesloten. De opdracht was om een medewerker met arm/hand klachten te helpen zodat hij weer klachtenvrij kan werken.

Hoe gaat Ergopoint te werk? Eerst wordt gekeken naar de klacht zelf, hoe lang deze al speelt en hoe ernstig deze is. Eventueel wordt de spierspanning gemeten met de Biofeedback meter om het bewustzijn te vergroten. Ook wordt gekeken naar de huidige manier van werken/houding en hoe de huidige werkplekindeling is.

Vervolgens wordt de “client” uitgelegd hoe hij/zij beter kan werken. Er wordt gekeken naar de zithouding, de instellingen van de bureaustoel, de hoogte van het bureau en de bureauindeling (stand muis/scherm etc). Hoe kun je op een andere, gezondere manier optimaal gebruik maken van deze settings. Ergopoint leert je dat.

Vervolgens wordt gekeken wat je nodig hebt: m.a.w. of de aanwezige werkplekproducten (toetsenbord-muis etc) goed genoeg zijn om jou die ondersteuning of houding te geven die je nodig hebt om van je klacht af te komen. Mocht dat niet toereikend zijn dan volgt een proefplaatsing van een ondersteunend product.

In dit geval werd een draadloze, verticale muis met een compact toetsenbord geplaatst. De verticale muis kan afwisselend met rechts en links bediend worden. Hierdoor krijgt de andere zijde (arm/hand) rust en kan het herstellen. Ook kan de muis in 5 standen gezet worden: van horizontaal naar verticaal. Hierdoor kun je de voor jou fijnste stand instellen en is wederom afwisseling mogelijk, wat erg prettig is. De verticale stand zorgt ervoor dat de onderarmbotten niet meer gedraaid zijn en de onderarm in een meer natuurlijke stand komt.

Het compacte toetsenbord maakt het mogelijk dat de muis in een meer naar binnen gerichte positie komt waardoor de onderarm recht naar voren staat en niet meer naar buiten. Een meer ontspannen werkhouding is het gevolg. Bijgesloten afbeelding maakt dit duidelijk.

Heeft u ook interesse in een werkplekonderzoek of adviestraject om lichamelijke klachten te bestrijden? Neem contact op met Ergopoint. Wij kunnen spierspanningen meten en zijn gespecialiseerd in anti-rugpijn stoelen en gezonde werkplekken.

OVER ERGOPOINT

Ergopoint levert hoogwaardige producten voor gezond en efficiënt computergebruik. Functionaliteit, ergonomie en design zijn in de producten van Ergopoint tot in de perfectie gecombineerd. Ergopoint adviseert en helpt bedrijven met het inrichten van de werkplek, onder andere op het gebied van Het Nieuwe Werken, waarbij ze voor elke werkpleksituatie de juiste oplossing en bijbehorende producten biedt. Ergopoint gaat daarbij uit van vier werkplekconcepten: – vaste werkplek; – mobiele werkplek; – flexibele werkplek; – thuiswerkplek. Uitgangspunt is dat – waar hij of zij ook werkt – een medewerker comfortabel, gezond en efficiënt zijn werk achter de computer kan doen. De mens staat dus centraal bij alles wat Ergopoint doet; zowel bij het aanbieden van nieuwe producten, het doen van onderzoek en in het geven van ergonomische adviezen.

rsi klachten
RSI klachten
× Hoe kan ik je helpen?