Over ons

Ergopoint werd in 2017 opgericht door Roger van der Aa om het welzijn van werknemers op kantoor en thuis te verbeteren. Wij vinden dat elke medewerker recht heeft op een zo vitaal mogelijke werkplek en werkomgeving!

Meer informatie

Onze openingstijden

  • Maandag08:30 - 18:00
  • Dinsdag08:30 - 18:00
  • Woensdag08:30 - 18:00
  • Donderdag08:30 - 18:00
  • Vrijdag08:30 - 18:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Hoe voorkom je thuiswerkblessures zoals een zere nek?

Zorgen dat je bureaustoel, bureau en -accessoires goed zijn ingesteld en op elkaar afgestemd. Probleem is dat de keukentafel een vaste hoogte heeft van meestal 75cm en dat de meeste mensen een lagere werkbladhoogte nodig hebben. Maar de tafel kan niet lager gezet worden. Normaal gesproken wordt de bureaustoel dan hoger gezet en dient een voetenbankje het verschil in hoogte goed te maken. Probleem opgelost zou je zeggen.

De meeste thuiswerkers zitten op een keukenstoel, dikwijls een fauteuil. Vaak zijn die wel comfortabel om op te “loungen”, maar niet om op te werken. Ze ondersteunen een goede werkhouding meestal niet. Dat is het doel van een fauteuil ook helemaal niet. Het doel is ontspanning en comfort bieden.

Het grootste probleem van een keukenstoel is dat deze wederom niet in hoogte in te stellen is. En als dat wel het geval is, dan is die hoogte vaak te beperkt. Ander probleem is het ontbreken van een in hoogte verstelbare armlegger. Je gaat dan maar de onderarmen op het tafelblad leggen met de laptop ver van je vandaan, op het blad. Dit promoot een goede werkhouding meestal niet. Bij fauteuils heb je wel een armlegger, maar die kun je weer niet instellen en meestal is de hoogte ervan, niet de hoogte die jij nodig hebt. Met alle gevolgen van dien…Wat je ook meestal ziet is dat de armlegger van het fauteuiltje lager is dan het tafelblad. Je gaat dus met opgetrokken schouders zitten. Dit zorgt voor veel spanning in het nek-schoudergebied.

En dan nog die laptop. Die staat meestal OP de tafel en niet op een verhoger. Punt is dat het beeldscherm te laag staat en je dus naar beneden moet kijken…Gevolg? Nekklachten. Raar? nee!

Maar wat is nu de oplossing? Met het bestaande thuismeubilair ga je het gewoon niet in orde krijgen. De oplossing is eenvoudig: maak van je thuiswerkplek een gezonde werkplek! Een vereiste is de aanschaf van een goede ergonomische bureaustoel. Dat is het voornaamste onderdeel. Waarom? Omdat de tafel soms nog wel goed is om aan te werken. Zeker als het blad niet al te dik is. Want dan kun je de bureaustoel hoger zetten, een voetenbankje aanschaffen en klaar is kees. Wel zou ik letten op een stoel met goede instellingsmogelijkheden, zoals een zitdiepteverstelling, eventueel een lendesteun en een synchroonmechaniek met tegendruk voor beweging en afwisseling. Zeer belangrijk is een goed in te stellen armlegger, die minimaal in breedte, diepte en hoogte verstelbaar is. Armleggers staan vaak te ver uit elkaar waardoor je ze eigenlijk niet kunt gebruiken. Let daarop. Probleem 1 opgelost.

Dan nog de laptop. Wil je het goed doen dan hoort je laptop op een laptopverhoger te staan. En als je al nek/schouderklachten hebt, zou ik een compact, plat toetsenbord adviseren. Dat helpt je meer centraal te werken, wat minder belastend is. De muis kan bij klachten (of preventief) vervangen worden door bijvoorbeeld een verticale muis. Voordeel is dat de onderarmbotten niet gedraaid zijn en de onderarm meer in een natuurlijke stand komt. Houd het toetsenbord redelijk dicht bij je, als je werkt. Zo kun je met je rug tegen de rugleuning van de bureaustoel zitten en ontspannen. Dat is toch de basis. (In een van mijn volgende artikelen zal het gaan over afwisseling…)

muis vasthoudenWil je toch een compleet thuiswerkbureau? Dan zou ik iig zeker een electrisch verstelbaar bureau aanraden, vanwege de afwisselmogelijkheid. Veel bureaus lijken op elkaar, maar de verschillen zijn enorm. (Wilt u hier meer over weten? neem dan contact met ons op voor advies). Een voorbeeld van een leuk, mooi en compact bureau zie je op de afbeelding beneden. Dit is een electrisch verstelbaar bureau van 120 bij 60cm dat van 72 tot 121cm in hoogte verstelbaar is. Handig zijn de uittrekbare lade, de 2 usb-poorten (voor b.v. opladen telefoon) en 4 memorystanden. Een ideaal thuiswerkbureau dus en met een prijs ruim onder 400 euro ex btw ook nog eens heel betaalbaar.

Zo bent u weer helemaal op de hoogte van de gevaren en oplossingen tbv thuiswerken. Heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u meer weten over bovenstaande producten? Bel of mail ons dan.

Wij hebben diverse ergonomische thuiswerkplekpakketten samengesteld die u als thuiswerker bij ons kunt bestellen. Alle producten zijn getest en gekeurd. We hebben daarbij gekeken naar producten met een goede prijs/ergonomie verhouding. We bezorgen het gratis en geven altijd een gebruikersinstructie. Bij levering in de regio Eindhoven geldt gratis montage.

————————————————————————————————————————–

Heeft u last van uw rug?
Bent u ’s middags ook uitgeblust als u werkt?

Ergopoint: voor vitale werknemers!
Wilt u meer informatie over een goede, vitale werkplek, wilt u meer tips over hoe u het beste thuis aan het werk kan, heeft u vragen over de producten die wij in ons assortiment hebben of wilt u hulp bij beter zitten en gezonder leren werken? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kunnen ook bij u thuiskomen om u van uw lichamelijke werkgerelateerde klachten af te helpen. Online ErgoCoaching is ook een mogelijkheid.

Zie onze vitale werkplekken   www.ergopoint.nl
Zie onze vitale ergodiensten   www.ergopoint.nl
Mail ons op info@ergopoint.nl
Bel ons op 06-29038221
Bezoek onze showroom op Strijp-S – Eindhoven

× Hoe kan ik je helpen?